Abonează-te!

Proiectul „Citim 100 de povești” – o punte educațională între Republica Moldova și România

Proiectul „Citim 100 de povești” – o punte educațională între Republica Moldova și România

Proiectul „Citim 100 de povești” promovează lectura timpurie în rândul copiilor preșcolari, consolidând legăturile culturale și educaționale dintre Republica Moldova și România. Scopul inițiativei este de a stimula dezvoltarea cognitivă, emoțională și socială a celor mici, implicând școlile, grădinițele și familiile.

Pe 17 decembrie 2024, în Grădinița nr. 8 „Prichindel” din Fălești, a avut loc un atelier pentru managerii și cadrele didactice din educația timpurie. Activitatea s-a concentrat pe dezvoltarea competențelor pentru promovarea lecturii în grădiniță și familie.

Copiii din grupa „Fluturașii” au încântat oaspeții cu dansul „Să vină povestea”, iar cu sprijinul părinților din grupa „Ingerașii” a fost citită povestea „Mănușa colorată”. De asemenea, au fost prezentate filmulețe în care copiii ascultă povești împreună cu părinții, subliniind rolul familiei în educația timpurie.

Adela Țuțuianu, specialistă DGE Fălești, și Alina Rarancean, managerul grădiniței, au evidențiat beneficiile lecturii timpurii, descriind lectura drept o „superputere” pentru copii. Atelierul a fost apreciat ca o investiție în dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Grădinița „Prichindel” din Fălești a găzduit cu succes această activitate din cadrul proiectului „Citim 100 de povești”, contribuind la promovarea lecturii și la întărirea legăturilor culturale dintre Republica Moldova și România.

Sursa: Directia Generală Educaţie Făleşti 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *