Proiectul „Știu pentru ce votez!” la IPLT „Mihai Eminescu” – educație electorală pentru tineret

În perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2024, în cadrul IPLT „Mihai Eminescu” a fost implementat proiectul „Știu pentru ce votez!”, destinat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a. Proiectul, coordonat de profesoara de dezvoltare personală Carolina Arnaut, a fost susținut de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, având ca obiectiv creșterea educației electorale și implicarea activă a tinerilor în viața socio-politică a țării.

Proiectul urmărește pregătirea elevilor pentru a participa în mod informat la referendumul din 20 octombrie 2024 și pentru a conștientiza importanța cooperării cu Uniunea Europeană în dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova. Activitățile includ concursuri de eseuri, videoclipuri, desene și turnee educative, atât online cât și offline.

La nivel republican, instituția va fi reprezentată de câte un produs din fiecare categorie, realizate de elevi coordonați de profesori. Administrația școlii a transmis mulțumiri tuturor participanților și coordonatorilor pentru promovarea imaginii instituției și le-a urat succes în etapa republicană.

Sursa: Instituția Publică Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, orașul Fălești 

Lucrare plastică- Cernopol Alexandra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *